سنگ ها دنیای عجیب و شگفت انگیزی دارند. تنوع زیادی که بین سنگ ها وجود دارد موجب شده است تا بتوان ویژگی های مختلفی برای آنها برشمرد. در این میان پوکه معدنی یکی از هزاران نوع سنگی است که با سنگ های عادی و معمولی تفاوت های زیادی دارد. این تفاوت ها به دلیل نوع شکل گیری سنگ های معدنی، ایجاد شده است. 

در لایه های زیرین پوسته زمین، حرارت بسیار بالایی وجود دارد؛ به طوری که سنگ ها در این لایه ذوب شده و به مواد مذاب تبدیل می گردند. با حرکت مواد مذاب به سمت سطح زمین و فوران آنها از دهانه کوه های آتشفشانی، گدازه ها در دامنه های این کوه ها سرازیر می شوند. به دلیل گازهای سمی موجود در منطقه شرایط جوی تغییر کرده و کم کم بارندگی آغاز می گردد.

با بارش باران بر روی سنگ های داغ آتشفشانی، آن ها طی چندین ساعت سرد شده و تبدیل به سنگ های معدنی با خصوصیات خاص می شوند. این نوع سنگ ها، پوکه معدنی نامیده می شوند که به لحاظ دوام و وزن با سنگ های معمولی تفاوت چشمگیری دارند.

ضریب هدایت حرارتی پوکه معدنی
پوکه معدنی

ضریب هدایت حرارتی پوکه معدنی

از سوی سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، استفاده از پوکه معدنی در ساختمان سازی و در دیوارهای سازه به عنوان عایق تایید شده است. این مساله بر اساس آزمایش های انجام گرفته بر روی پوکه معدنی است که بر میزان ضریب حرارتی آن دلالت دارد. ضریب هدایت حرارتی پوکه معدنی در مقایسه با مصالح ساختمانی دیگر، بسیار کم و به میزان 0.17 w/m.k است. 

ضریب هدایت حرارتی پوکه معدنی به منظور بررسی میزان کیفیت آن استفاده می شود. همان طور که می دانید این میزان هر قدر کمتر باشد، به همان اندازه پوکه کیفیت بهتری خواهد داشت. این میزان ضریب هدایت حرارتی پوکه معدنی، دلیلی برای انتخاب آن به عنوان بهترین عایق حرارتی می باشد.

انواع عایق های حرارتی

عایق های حرارتی انواع مختلفی دارند که در دو گروه اصلی الیاف معدنی و الیاف مصنوعی دسته بندی می شوند. در ادامه به برخی از متداول ترین عایق های حرارتی اشاره می کنیم:

ضریب هدایت حرارتی پوکه معدنیضریب هدایت حرارتی پوکه معدنی

تاثیر ضریب هدایت حرارتی پوکه معدنی در وزن ساختمان

همان طور که اشاره کردیم ضریب هدایت حرارتی پوکه معدنی بسیار کم است. این مساله با کیفیت پوکه معدنی رابطه معکوس دارد. به عبارت دیگر هر قدر ضریب هدایت حرارتی پوکه معدنی کمتر باشد، نشان از کیفیت بالای آن در مقابل مصالح دیگر می باشد. 

در مورد پوکه معدنی نیز باید اضافه کنیم که پوکه هایی را با کیفیت می دانیم که وزن سبک تری داشته باشند. پس با یک حساب سر انگشتی می توان به نقش ضریب هدایت حرارتی پوکه معدنی در وزن ساختمان پی برد. هر قدر ضریب هدایت حرارتی پوکه معدنی کمتر باشد کیفیت آن بیشتر بوده و به همان اندازه وزن سازه نیز کاهش پیدا خواهد کرد. با توجه به این نتیجه می توان علت کاهش استفاده از الیاف معدنی و مصنوعی و افزایش استفاده از پوکه معدنی را به راحتی درک کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *